HBC, Hermes Business Campus

București, Dimitrie Pompei 5-7

Tip proiect / office Perioada / 2001-2002 Suprafata totala / 100000mp

ClientAtenor Group Romania
ArhitectWGA Group
StructuristITERUM
ConstructorOCTAGON
ServiciiServicii integrate: HVAC, Sanitare, Protecție împotriva incendiilor, Electrice curenți tari, Electrice curenți slabi, Asistență tehnică pe șantier, Proiecte amenajare chiriași (fitout)

Hermes se distinge în peisajul clădirilor de birouri din țară din zona Pipera, București, prin accentul pus pe tehnica de confort și tehnologii verzi.

Am abordat clădirea din perspectiva unui organism viu, care respiră, și am proiectat un sistem de climatizare prin plafon radiant, atipic pentru piața din România și pentru București. În acest moment, doar Hermes dispune de un astfel de sistem. Inițiativa acestui sistem de climatizare a aparținut dezvoltatorului, Atenor, o provocare tehnică și o oportunitate pentru echipa noastră de ingineri de a găsi soluții creative și eficiente.

Inovația ne menține motivați pe termen lung.

Etape:

    • Proiect concept
    • DTAC – Documentație tehnică în vederea obținerii autorizației de construcție
    • PT – Proiect tehnic
    • DDE – Detalii de execuție
    • Asistență tehnică pe șantier

Tip proiect / office Perioada / 2001-2002 Suprafata totala / 100000mp

Flexibilitatea spațiului este o altă caracteristică pentru care Hermes este apreciată, O caracteristică foarte importantă pentru clădirile de birouri care trebuie să se poată adapta cu ușurință nevoilor chiriașilor intervenind cât mai puțin în întregul deja construit.

Fiind responsabili și de procesul de fitout pentru toți chiriașii Hermes, suntem acum principalii beneficiari ai sistemului flexibil de instalații proiectat de la bun început.

 

Eficiența energetică a fost un alt punct important în etapa de proiectare Hermes. Fațada cu panouri fotovoltaice integrate și sistemul electric interior asigură eficiența energetică a clădirii pe termen lung.

Toți partenerii implicați, pornind de la dezvoltator, arhitect, constructor, structurist și până la echipa noastră de ingineri de instalații, au acordat o mare atenție la detalii pentru ca Hermes să fie unul din cele mai confortabile, eficiente și dezirabile spații de lucru din București.